Hotel Lunetta

Kies je in Rome voor Hotel Lunetta, dan overnacht je in één van de meest historische hotels van de stad. Hotel Lunetta opende namelijk al in 1368 voor het eerst zijn deuren als een kleine herberg. De naam Lunetta is in gebruik sinds 1782. Toch is het hotel met zijn tijd meegegaan. Tussen 2009 en 2011 werd het namelijk volledig gerenoveerd. Vandaag de dag tref je dan ook een uiterst modern 4-sterrenhotel aan met talloze voorzieningen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

In de straten rondom Hotel Lunetta tref je nog veel meer historie aan. Zo ligt het Pantheon slechts 500 meter verderop. Piazza Navona ligt zelfs nog iets dichterbij. Dit is een van de bekendste pleinen van Rome met barokke gevels, winkels en ook enkele galerijen. ’s Avonds is het rond de levendige Campo dei Fiori (één straat naar het zuiden) tenslotte goed uitgaan. Het hotel bevindt zich vanuit toeristisch oogpunt dus op een uitstekende locatie!

De kamers van Hotel Lunetta zijn uitgerust met aangename houten vloeren en dwarsbalken in het plafond die voor een behaaglijke sfeer zorgen. Vanwege de leeftijd van het gebouw is geen enkele kamer hetzelfde. De badkamers onderscheiden zich door het zwarte en witte marmer en een luxueuze inrichting. Verder beschik je natuurlijk over gratis wifi, een minibar, een kluis, een flatscreen televisie en airconditioning.

Van de overige voorzieningen van Hotel Lunetta verdienen het dakterras en de spa extra uitleg. Vanaf het dak, waar je een bar en comfortabele zitplaatsen vindt, kijk je meteen uit op de grote koepel van de kerk van Sant’Andrea della Valle. De spa – met een klein zwembad, massageruimtes, een sauna en een Turks bad – is heel bijzonder, omdat je er de fundamenten van een oud Romeins theater kunt bekijken. Deze werden tijdens de renovatie ontdekt en vormen nu een bezienswaardigheid binnen het hotel.

Piazza Del Paradiso 68, Navona, 00186 Rome, Italië
Hotel in Rome » 4 sterren » Hotel Lunetta