Gran Melia Rome

450+ ReviewsToon prijzen

Gran Melia Rome

Ga je naar Rome en neem je alleen genoegen met een hotel van wereldklasse? Dan is Gran Meliá Rome iets voor jou. Dit prachtige 5-sterrenhotel hoort bij de top van de hotels in de Italiaanse hoofdstad. Het ligt op de heuvel Janiculum, vlakbij de rivier de Tiber en het noordelijke uiteinde van de botanische tuinen. Ooit stond hier de Romeinse Villa Agrippina, waarvan de archeologische opgravingen in hotel hotel worden tentoongesteld. Agrippina leefde van 15 tot 59 na Chr. en was zus, vrouw en moeder van een Romeinse keizer. Ze was schatrijk en had veel politieke invloed. Je hoeft voor historische bezienswaardigheden de deur dus niet eens uit.

https://www.youtube.com/watch?v=_2-iU2iZGjc

Gran Meliá is een luxueuze Spaanse hotelketen en dat zie je terug in het design van de kamers. Zo vind je er onder meer avant-garde schilderijen van bekende Spaanse kunstenaars. Maar uiteraard komen er ook veel Italiaanse elementen terug in de warme klassieke inrichting. Alleen de standaard kamers zijn al 23 vierkante meter groot, wat ontzettend ruim is voor Rome. Snel draadloos internet, een extra groot bed, een Nespresso-machine en exclusieve verzorgingsproducten zijn altijd inbegrepen. Vanwege de ligging en de hemelse bedden heb je in dit hotel misschien wel de beste nachtrust in Rome.

Vind je het niet erg een keer wat meer uit te geven – bijvoorbeeld omdat je een romantisch weekend hebt gepland – dan zijn daarvoor in het Gran Meliá genoeg mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een kamer met uitzicht over de Engelenburcht van Hadrianus, die ten noordoosten van het hotel staat. Of wat dacht je van een kamer met een eigen tuin of een eigen dakterras met jacuzzi?

Heb je het geld niet voor één van deze kamers, dan kun je natuurlijk ook van de algemene tuin van het hotel gebruik maken. Vanuit daar heb je ook een mooi uitzicht op de Engelenburcht en zelfs op de Sint-Pietersbasiliek en het Vaticaan. Verder is er een groot zwembad en een door sinaasappelbomen omgeven terras waar je heerlijk kunt ontspannen. Voor de ultieme wellnesservaring ga je naar de spa van het hotel waar je gebruik kunt maken van een sauna en Turks stoombad. Ook worden er yogalessen gegeven. Wil je tenslotte eens echt goed dineren? Kies dan voor restaurant VivaVoce waar chef Alfonso Iaccarino al eens met een Michelinster beloond werd voor zijn kookkunsten.

Via Del Gianicolo 3, Trastevere, 00165 Rome, Italië
Hotel in Rome » 5 sterren » Gran Melia Rome