HOTELS BIJ VATICAANSTAD

Aankomst
Vertrek

Bezoek aan Vaticaanstad

In Vaticaanstad zelf zijn geen hotels, maar Hotel in Rome helpt je uiteraard om een leuk hotel vlakbij te vinden.

Wist je dat je voor bezienswaardigheden in Vaticaanstad nu alvast e-tickets kunt kopen? Loop je daar langs de wachtrij!

Koop ook alvast online de Roma Pass, daarmee reis je 48 of 72 uur onbeperkt met het openbaar vervoer in Rome.

Modern Designhotel

Fabio Massimo Design Hotel

Het Fabio Massimo Design Hotel is een sublieme combinatie van elegant design en comfort. Interieur-designer Carlo Flores heeft de Milanese stijl naar Rome gebracht, wat terug te zien is in de moderne vormen en sprekende kleuren. De eigentijdse inrichting vormt een groot contrast met de statigheid van het 19e-eeuwse palazzo, waarin het hotel is gevestigd. De kamers zijn ingericht met strakke meubelen, in de kleuren wit, rood en bruin. ’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd en er is gratis wifi. Metrostation Ottaviano en Vaticaanstad liggen op loopafstand.

https://www.youtube.com/watch?v=0iz6sd6jisE
Koop online e-tickets

De Sixtijnse Kapel

De Sixtijnse Kapel werd gebouwd in opdracht van paus Sixtus IV en is onderdeel van de Vaticaanse Musea. Op de zijmuren staan prachtige schilderingen van o.a. Botticelli, Perugino en Rosselli. Maar echt wereldberoemd zijn de werken van Michelangelo. In 1508 kreeg deze kunstenaar de opdracht om op het plafond de twaalf apostelen te schilderen, wat maar liefst vier jaar duurde. Daarna zou Michelangelo zichzelf overtreffen door op de wand achter het altaar zijn versie van het laatste oordeel weer te geven. Destijds zorgde zijn werk voor opschudding vanwege het vele naakt. Lees meer over de Vaticaanse Musea..

Tijdsduur: ± een halve dag

Vaticaanstad bezoeken

Bezoek aan Vaticaanstad

Vaticaanstad is de woonplaats van de paus en de zetel van de rooms-katholieke kerk. Met een kleine duizend inwoners en een oppervlakte van 0,44 km² is het de kleinste staat in de wereld, die bovendien midden in Rome ligt. Vaticaanstad heeft als zelfstandig landje wel eigen ambassadeurs, paspoorten, postzegels, medische voorzieningen en politie (de Zwitserse Garde), maar geen hotels (die liggen vlak buiten Vaticaanstad).

Hoewel de paus eeuwenlang veel bezittingen had in- en buiten Rome, is de staat Vaticaanstad pas ontstaan in 1929 bij het verdrag van Lateranen. De belangrijkse gebouwen in Vaticaanstad zijn de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en het Apostolisch Paleis (waar de paus woont).

https://www.youtube.com/watch?v=v_OsywNMKJE

In de video zie je de nieuwe paus Franciscus op het balkon van de Sint-Pieter verschijnen, direct na zijn uitverkiezing. Jorge Bergoglio (zoals hij als kardinaal heette) is de eerste paus die afkomstig is uit Zuid-Amerika en de eerste paus van buiten Europa in meer dan duizend jaar. De vergadering waarin een nieuwe paus wordt gekozen heet een conclaaf en vindt plaats achter de gesloten deuren van de Sixtijnse Kapel. Zodra de kardinalen het eens zijn geworden (meestal pas na vele stemronden) komt er witte rook uit de schoorsteen.

Heb je al een Roma Pass, om onbeperkt met het openbaar vervoer te reizen?

Meer informatieToon prijzen

Boek de VIP Experience!

Sint-Pietersbasiliek

Een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek begint op het Sint-Pietersplein, waar je officieel Vaticaanstad betreedt. Voordat de huidige Sint-Pietersbasiliek werd gebouwd (tussen 1506 en 1626) stond op deze plek een kerk ter ere van Petrus, één van de twaalf apostelen. Voor veel katholieken geldt Petrus – die in het jaar 64 op de Vaticaanse heuvel werd gekruisigd – als de grondlegger van hun kerk. Als je ook een ticket voor de koepel koopt kun je genieten van een prachtig uitzicht over het Vaticaan en Rome! Lees verder + Street view..

Groot zwembad + Sauna

Gran Melia Rome

Ga je Vaticaanstad bezoeken en neem je alleen genoegen met een hotel van wereldklasse? Verblijf dan in het Gran Meliá Rome. Dit prachtige 5-sterrenhotel hoort zonder twijfel bij de beste hotels in de Italiaanse hoofdstad. Het ligt op de heuvel Janiculum, vlakbij de rivier de Tiber en het noordelijke uiteinde van de botanische tuinen. Vanuit de tuin – met groot zwembad tussen de sinaasappelbomen – heb je uitzicht over de Engelenburcht en het Vaticaan. De Spa van het hotel beschikt over een sauna en Turks stoombad en je kunt er yogalessen volgen. Lees verder + Foto’s..

https://www.youtube.com/watch?v=_2-iU2iZGjc

Hotel in Vaticaanstad

In Vaticaanstad zelf liggen geen hotels, alleen de Vaticaanse Musea, de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de verblijven van de paus en zijn medewerkers. Zoek je een leuk hotel dichtbij Vaticaanstad? Zoek dan via het zoekveld of lees meer over het Fabio Massimo Design Hotel!

Vaticaanstad bezoeken

Vaticaanstad ligt aan de westkant van het centrum, dichtbij ‘de kronkel’ in de rivier de Tiber. Vanuit het centrum kunt je metrolijn A naar Battistini nemen en uitstappen bij Ottaviano. Of je neemt tramlijn 4, die vertrekt bij het centraal station (Roma Termini) en stapt uit bij halte Roma S. Pietro.

Over Hotel in Rome

Hotel in Rome is onderdeel van Lovetrips, gevestigd in Amstelveen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 54242312. Lovetrips is gespecialiseerd in online reisinformatie over romantische reizen en stedentrips in Europa.